Rebozo massage

Ervaar het ritueel van een Rebozo sluitingsmassage

Tijdens je zwangerschap en de geboorte opent je lichaam zich om je kindje te laten groeien en uiteindelijk geboren te laten worden. Fysiek en energetisch creëer je ruimte in je lijf voor deze prachtige gebeurtenis, het nieuwe leven.

Een geboorte is een life changing event. Het heeft grote impact op je fysieke maar ook je energetische vrouw zijn.  Om thuis te komen in je “nieuwe” lichaam, kan de Rebozo sluitingsmassage helpen de bevalling een plek te geven, te verwerken, richting te geven aan de wens voor een volgende zwangerschap of na een miskraam of stilgeboorte.

Vanaf 40 dagen kraamtijd kun je het volledige sluitingsritueel ondergaan. Sommige vrouwen kiezen jaren na de bevalling nog voor een sluitingsmassage.  Ook dan is het effect groot. Ook als je geen geboorte hebt gehad kan het ritueel ondersteuning bieden. Welk pad je ook doorloopt in je leven. Er kunnen dingen gebeuren waardoor je uit balans raakt. Door de sluitingsmassage zul je merken dat je de grenzen van je lichaam weer beter ervaart, en dichter bij jezelf komt.

Where the mind goes, the body follows

Wat is een Rebozo sluitingsmassage?

De rebozo massage is een massagetechiek die gedaan wordt met Mexicaans geweven doeken. De zogenaamde rebozodoeken. De technieken zorgen voor ontspanning, geborgenheid en het vinden van innerlijke rust. Door middel van rebozo doeken zal je gewiegd, gemasseerd en gesloten worden. Voor de meest optimale ervaring zijn hier 4 handen voor nodig.  Samen met mijn collega Olga ter Hart zal ik het ritueel verzorgen. Tijdens het ritueel wordt er fijne muziek afgespeeld, branden we kaarsjes en wordt er gebruik gemaakt van heerlijke aromatherapie.

Sluitingsmassage

Het ritueel

  • We beginnen met het drinken van kruidenthee die stimulerend is voor heling. We luisteren naar jouw geboorteverhaal, vanaf de conceptie tot de bevalling.
  • We maken een kruidenbad voor je klaar waar je 20 minuten in mag ontspannen zodat je hele lichaam geopend wordt. (Ook als je geen bad hebt kun je dit stuk van het ritueel ondergaan. In dat geval maken we gebruik van een yonisteam).
  • Na het bad ontvang je van 4 handen een heerlijke massage met helende en ondersteunende essentiële oliën die je fysiek en emotioneel ondersteunen en jou volledig laten ontspannen.
  • Aansluitend ontvang je de Rebozo sluitingsmassage. Je laat alles los wat “niet” in jouw krachtige lijf hoort om je als herboren te voelen wanneer de doeken weer geopend worden.

Investering

€ 579,- voor een 2,5 tot 3 uur durend ritueel

We komen op een voor jou geschikt moment bij je aan huis waar je in je eigen omgeving je kunt overgeven aan dit ritueel. Het is belangrijk dat er een vertrouwd persoon aanwezig is die zorg draagt voor je kindje. Je kunt natuurlijk je kindje tussendoor (borst)voeding geven of kolven.

Neem contact op

* De gegevens die u aan Hypnobirthing Friesland verstrekt worden vertrouwelijk behandeld. Uw persoonlijke gegevens worden niet aan derden verstrekt.