Stuitconsult

Voor als jouw kindje niet in de ideale geboortepositie ligt

Ligt jouw kindje niet in de ideale geboortepositie? Mogelijk kan ik helpen het kindje te laten draaien naar de meest ideale positie.

I relax and release my body as best I can

Wat is een stuitconsult?

Tijdens dit ontspannen stuitconsult zal ik je instructies geven die je vervolgens thuis samen met je partner kunt uitvoeren. We doen oefeningen op de geboortebal, ik leer je bepaalde houdingen je krijgt een heerlijke rebozo massage voor ontspanning in je bekken en aansluiten krijg je een behandeling met moxa therapie. 

Voor dit consult gebruik ik oefeningen uit de Spinning Babies, en Moxatherapie.

Tijdens het consult zal ik je uitleggen wat we gaan doen de baby te motiveren om van stuitligging naar hoofdligging te draaien.

stuitconsul

Het consult

  • We bespreken en doen oefeningen op de geboortebal die zorgen voor rekken van de spieren en banden in en rondom het bekkengebied. Doordat er balans ontstaat optimaliseer je de omgeving van de baby wat uitnodigt tot draaien.
  • Je ontvangt Moxatherapie. Dit is een methode uit de traditionele Chinese geneeskunst waarbij je een specifiek acupunctuurpunt verwarmt met een moxastick. Door de verwarming van dit specifieke punt komt de energie op gang door de hele blaasmeridiaan. De Blaas-meridiaan gaat onder andere door het sacrum. Van daaruit gaat er energie naar de baarmoeder en dat heeft invloed op de beweeglijkheid van de baby. Hierdoor verbetert de doorbloeding van de baarmoederspier en kan de baby stimuleren te gaan bewegen. Volgens onderzoek van het Erasmus Medisch Centrum verdubbelt moxa-therapie de kans dat een baby die in stuit ligt draai. Deze therapie is het meest effectief als je start tussen de 32e en 34e weken zwangerschap maar zeker niet zinloos als je al verder bent in je zwangerschap.
  • Aansluitend geef ik je een heerlijke ontspannende massage met rebozodoeken waardoor er meer ruimte in je buik en bekken ontstaat die uitnodigend zijn voor de baby om te draaien.

Investering

€ 97,-

Het stuitconsult duurt ongeveer 1.5 uur en is naast heel zinvol ook ontspannend. Er is volledige aandacht voor jou en je baby. Het tarief voor dit consult is € 97.- ( excl. reiskosten € 0.25 per km) inclusief een samenvatting, fijne meditatie en een doosje moxa sticks voor thuis. Het is handig als je samen met je/een partner dit consult kunt doen zodat hij/zij meteen kan leren hoe je de moxa en de massages kunt toepassen. Maar ook zonder partner is het mogelijk. Ik geef je voldoende instructies mee om het vervolgens samen thuis toe te passen.

 

Mocht je vooral behoefte hebben vertrouwen te vinden in een goede uitkomst vind je hier een meditatie die je aan kunt schaffen. De meditatie bevat een heerlijk ontspanningsoefening met ademhalingsoefeningen en een fijne visualisatie die helpt helemaal in het vertrouwen te komen. 

Neem contact op

* De gegevens die u aan Hypnobirthing Friesland verstrekt worden vertrouwelijk behandeld. Uw persoonlijke gegevens worden niet aan derden verstrekt.